Sinop’ta Gezilecek Yerler: En Popüler 19 Yer

Sinop’ta Gezilecek Yerler: En Popüler 19 Yer

Sinop: Karadeniz’in Saklı Cenneti

Sinop, Karadeniz Bölgesi’nin en huzurlu ve doğal güzellikleriyle ünlü şehirlerinden biridir. Hem tarihi hem de doğal zenginlikleriyle büyüleyen bu şehir, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunar. Sinop, tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir olup, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve zengin kültürel mirasıyla dikkat çekiyor. Sinop’ta Gezilecek Yerler hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için bu yazıyı hazırladık.

Sinop’ta Mutlaka Gezilecek Yerler

6000 yıllık geçmişe sahip olan Sinop, Karadeniz bölgesinin en güzel kentleri arasında.Bölgenin tek doğal limanı olma özelliği taşıyan şehirde gezilip görülecek yerler listesi de hayli kabarık. Sinop, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir şehirdir. Sinop’ta gezilecek birçok yer bulunmaktadır. Sinop’ta gezilecek birçok yer bulunmaktadır. Bu yazıda sadece birkaç tanesine değindik, ancak şehri ziyaret ettiğinizde keşfedilecek daha pek çok yerle karşılaşacaksınız. Sinop’un tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için bir tatil planı yapabilirsiniz.İşte, Sinop’ta görülmeye değer noktalar

Erfelek Tatlıca Şelaleleri
Sinop gezi listenize mutlaka eklemeniz önerilen yerlerden biri de Erfelek Tatlıca Şelaleleri’dir. Sunduğu manzaraya hayran kalacağınız bu alan, 2 kilometre uzunluğundaki vadiye yayılan 28 irili ufaklı şelaleden oluşmaktadır. Şelalenin çevresine yerleştiren ahşap platformlarla tepeye tırmanarak vadiyi bölen suları kuşbakışı olarak izlemeniz mümkündür. Yaz aylarında bir başka güzel olan Erfelek Kaplıcaları, Sinop gezilecek yerler planlamanızda mutlaka olması gereken bölgelerden biridir.

İnaltı Mağarası
Adını içinde yer aldığı köyden alan İnaltı Mağarası, Sinop’un Ayancık ilçesine 40 km uzaklıkta yer almaktadır. Ayancık denizden 1070 metre yükseklikteki mağaraya 50 metrelik bir mesafeye kadar araçla ulaşım sağlanırken, geri kalan kısımda merdivenler bulunmaktadır. 658 metre uzunluğundaki İnaltı Mağarası’nda baykuş ve yarasaların kanat seslerini duyarak keyifli bir gezi yapmanız mümkündür. Sinop’ta gezilecek yerler arasında gösterilen bu mağara, her sene yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı olmaktadır. Mağaranın içerisinde yer yer yarasalara da denk gelmeniz mümkün.

Akgöl
İnaltı Mağarası’na yalnızca 15 dakika uzaklıkta yer alan Akgöl, şehrin en huzur veren durakları arasındadır. Yeşilin tüm tonlarına tanıklık edeceğiniz bu bölge, özellikle kamp için tercih edilmektedir. Güne orman içinde başlayacağınız, akşam yemeğinizi göl kenarında yiyeceğiniz ve geceyi yıldızları izleyerek noktalayacağınız Akgöl’de tuvalet ve banyo ihtiyaçlarının karşılanabileceği alanlar mevcuttur.

İnternet erişimi ve elektrik kullanımı ise sınırlıdır. Şehrin gürültüsünden kaçıp biraz olsun kafa dinlemek ya da kamp yapıp eğlenmek isteyenlerin Sinop gezilecek yerler listesine mutlaka eklemesi gereken nadir bölgelerden biridir. Merkez ile de oldukça yakın bir mesafede olan bu göl, pek popüler olmasa da Sinop bölgesinde bulunan güzellikler arasına adını yazdırmayı başarmıştır. Özellikle Eylül ayında gidip görmeniz önerilmektedir.

Hamsilos Fiyordu
Hamsilos Koyu, Türkiye’nin tek fiyordu olarak bilinmektedir. Şehir merkezine yaklaşık olarak 20 dakika sürüş mesafesinde yer alan koy, 1. derece doğal SİT alanı ilan edilmiş olup, çevresinde yer alan tabiat parkı doğa ile iç içe anlar için şehirde en çok tercih edilen yerlerden biridir.

Türkiye sınırının en uç noktalarından birinde yer alan Hamsilos Fiyordu’na araçla ulaşım mümkün olmakla birlikte, çevresini mutlaka yürüyerek keşfe çıkmanız önerilmektedir. Sinop’ta gezilecek yerler arasında belki de en özel bölgelerden biridir Hamsilos.

Bu bölge aynı zamanda ”saklı bir koy” olarak da anılmakla birlikte Türkiye’nin en kuzeyinde bulunan fevkalade bir bölgedir.Dünya’da eşi benzeri olmayan ve kendiliğinden oluşan tek koy olma özelliğine sahip olan bu koy, buzulların aşınması sonucu oluşmuş olup muhteşem ötesi manzarası ve deniziyle de ziyaretçilerine ev sahipliği yapmaktadır.

Sinop Arkeoloji Müzesi
Bu müze, hem Sinop’un hem de ülkemizin en eskilerinden biri olup, temelleri 1921 yılında atılmıştır. Tunç Devri’nden Helenistik Dönem’e, Bizans’tan Osmanlı’ya kadar pek çok zamana ait eserin sergilendiği müzenin tüm hazırlıkları 1941 yılında bitmiş ve hizmete açılmıştır. Bu müze Sinop tarihi için de oldukça büyük bir öneme sahiptir.İsa, Meryem ve melek figürlü ikonalar özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Bu eserlerin yanı sıra testiler, sikkeler, paralar ve giyimler ise müzede görebileceklerinizden bazılarıdır.

İnceburun Feneri
Sinop gezilerinin olmazsa olmaz durakları arasında yer alan İnceburun Feneri, 1863 senesinde inşa edilmiştir. Denizden yüksekliği ise 38 metre olan fenerin, 12 metre uzunluğa sahip bembeyaz kulesi hayranlık uyandırmaktadır. Eşsiz manzarası ile ziyaretçilerini büyüleyen fener, aynı zamanda Türkiye’nin en kuzey noktasında konumlanmaktadır.Sinop Merkez’e bağlı Sarıkum Köyü’nde yer alan İnceburun Feneri’ne, Akliman ve İnceburun tabelalarını takip ederek ulaşılmaktadır.

Sinop Etnografya Müzesi
18.yy’dan günümüze miras bir yapının restore edilmesi ile hizmete açılan Sinop Etnografya Müzesi, şehrin gelenekleri, kültürü ve yaşam biçimi hakkında sunduğu detaylı içeriği ile öne çıkmaktadır. Müzenin üst katında yer alan odaların her biri gerçek hayattan kesitler sunmaktadır. Geçmiş zamanlarda burada yaşamış kişilerin yemek yerken kullandıkları eşyalardan taktıkları takılara kadar pek çok parçayı inceleyebileceğiniz müzeye giriş 5 TL olup Müze Kart geçmektedir.

Pervane Medresesi
Pervane Medresesi, Selçuklular Dönemi’nde, Sinop’un düşman baskısından kurtarılışı için yapılmıştır. Medrese geniş bir avlu ve 16 odadan oluşmaktadır. 2002 yılında onarımdan geçen ve Sinop Valiliği tarafından işletilen medresede el sanatları çarşısı hizmet vermektedir.

Diyojen Heykeli
Sinop merkezin girişinde ziyaretçileri karşılayan Diyojen Heykeli, 5.5 metre uzunluğundadır. İskender’e söylediği “Gölge etme, başka ihsan istemem” sözü ile meşhur filozof sürgün edilmiş olsa da Sinop’ta doğduğu için bu heykel onun anısına yaptırılmıştır. Sinop’un simgelerinden biri olan bu heykel genellikle fotoğraf çektirmek için tercih edilmektedir.

Alaaddin Camii
Alaaddin Camii, 1200’lü yıllarda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. 3 tarafından Ayet-el Kürsi ile çevrelenmiş olan yapının mihrabı mermerden inşa edilmiştir. Avlusunda Candaroğulları’na ait bir türbe bulunan cami en son 2009 yılında onarımdan geçmiştir.Günümüzde hem ibadete hem de ziyarete açık olan Alaaddin Camii, şehir merkezinde yer aldığından ulaşım oldukça rahattır.

İnceburun Feneri
Sinop’un en doğu ucunda bulunan İnceburun Feneri, Türkiye’nin en eski deniz fenerlerinden biridir. Buradan şehrin muhteşem manzarasını seyretmek harika bir deneyim olacaktır.Sinop İnceburun Feneri, Sinop ilinin İnceburun köyünde yer alan tarihî bir deniz feneridir.

1863 yılında inşa edilen fener, Karadeniz’in en eski deniz feneri olma özelliğini taşımaktadır. Yaklaşık 17 metre yüksekliğindeki taş kule şeklindeki fener, neredeyse yarım yüzyıl boyunca manuel olarak işletilmiştir. 1913 yılında ise fener otomatik hale getirilmiştir. Denizciler için önemli bir navigasyon noktası olan Sinop İnceburun Feneri, turistlerin de ilgisini çeken bir sahil şeridi üzerinde bulunmaktadır. Tarihi dokusuyla ziyaretçileri büyüleyen fener, Sinop’un simgelerinden biri haline gelmiştir.

Balatlar Kilisesi
Bizans dönemine ait olan Balatlar Kilisesi, tarihi ve mimarisiyle dikkat çekmektedir. Kiliseyi ziyaret ederek şehrin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıyabilirsiniz. Karadeniz’in incisi Sinop’ta yer alan Balatlar Kilisesi, şehrin tarihi mirasını oluşturan önemli yapılarından biridir. 19. yüzyılda inşa edilen kilise, Osmanlı döneminde Rum vatandaşlar tarafından kullanılmıştır.

Çakır Meydanı’nda bulunan kilise, Gotik tarzda inşa edilmiş olup, dış cephesindeki dikkat çekici detaylarla göz alıcı bir görünüme sahiptir. Balatlar Kilisesi, günümüzde ise turistik amaçlı ziyaret edilebilen bir mekan olarak hizmet vermektedir. Şehrin tarihine tanıklık eden bu eski kilise, ziyaretçilerine geçmişi hissettiren ve keşfettiren bir atmosfer sunmaktadır. Sinop’a seyahat edenlerin mutlaka görmesi gereken Balatlar Kilisesi, şehrin kültürel ve tarihi mirasını keşfetmek isteyenler için ideal bir durak olacaktır.

Tarihi Sinop Cezaevi Müzesi
Sabahattin Ali için 1932 yılında “Dışarda deli dalgalar, gelir duvarları yalar. Beni bu sesler oyalar, aldırma gönül aldırma…” dizelerinde ilham olan Sinop Cezaevi, günümüzde şehri ziyaret edenler için oldukça farklı bir müze gezisine imkan tanımaktadır. Türk filmlerinin efsaneleri arasında gösterilen ”Pardon” filmi de bu cezaevinde çekilmiştir.

Sinop Kalesi
Şehirde keyifli bir tarih turu için başlangıç noktası olarak alabileceğiniz Sinop Kalesi’nin M.Ö 8.yy’da göçmenler tarafından yaptırıldığı düşünülmektedir. Şehir merkezinde yer alan kale, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde onarım görmüş ve kullanılmıştır. Tarihi bir geziye olanak sunmasını yanı sıra Sinop Kalesi’nin oldukça güzel bir deniz manzarası bulunmaktadır. Kalenin üst katında ise kafe hizmet vermektedir. Sinop gezilecek yer planlamasında tarihi Sinop Kalesi olmazsa olmazlardandır.

Boyabat Kalesi
Sinop’un Boyabat İlçesi’nde kayalar üzerine konumlanan kale, hem ihtişamlı görünümü hem de çevresindeki yemyeşil doğası ile dikkat çekmektedir. Boyabat Kalesi, Geç Roma ve Erken Bizans ve Osmanlı dönemlerinden izler taşımaktadır. Özellikle Roma Bizans dönemlerine ait oldukça önemli yapılar bulunmaktadır.

Zirvesinde şanlı Türk Bayrağı’nın dalgalandığı Boyabat Kalesi’ne patika yoldan araç ile konforlu bir şekilde ulaşmanız mümkündür. İçerisinde yer alan dik merdivenleri aşarak kaleye ulaşım ise zorlu bir ulaşım alternatifi olsa da oldukça keyiflidir. Bazı bölgeleri koruma altına alınmış olan bu tarihi yerler, Sinop’ta görülmeye değer oldukça özel yapılara sahiptir. Harika bir görünüme ve manzaraya sahip olan bu kaleye herhangi bir giriş ücreti de yoktur.

Sinop Günübirlik Gezilecek Yerler

Sinop, Türkiye’nin en kuzeyinde yer alan bir ildir. Merkezine yakın noktalarda bulunan tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile beraber keşfedilmesi gereken eşsiz bir yerdir.

İstifan Limanı
İstifan Limanı Sinop’un merkezine yaklaşık 75 km uzaklıktadır. Deniz manzarası izleyip sakin anların tadını çıkarmak isteyenlerin görmesi gereken yerlerden biridir.Oldukça güzel bir denize de sahip olan bu liman, yapılacak geziler ve özellikle de kamplar için de idealdir. Bahar ve yaz aylarında sık sık tercih edebileceğiniz bölgelerden olan bu limanı bilhassa Mart ve Ağustos aylarında ziyaret etmelisiniz. Hava koşullarının da iyi olduğu bu dönemler sonrasında tatil sezonuyla birlikte biraz daha kalabalıklaşma ihtimali olan bu bölgeyi, tadında keşfetmek için en doğru zamanlardan biridir.

Boyabat Evleri
Boyabat Evleri Sinop’un merkezine yaklaşık 87 km uzaklıktadır. Geleneksel Türk mimarisinin örnekleri arasında sayılan Boyabat Evleri oldukça şirin ve sıcak bir görünüme sahiptir. Restorasyon çalışmaları ile günümüzde gezilip görülebilecek yapılar arasında yerini almaktadır.Sinop’ta yeni evlenen çiftlere özel olarak balayınız için en iyi otelleri sizin yerinize Sinop balayı otelleri adresinde tüm detayları ile listeledik.

Sinop’taki Festivaller
Sinop yılın her döneminde birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.Siz de şehirde düzenlenen etkinlik listesine göz atarak seyahat planınıza uygun olanlara katılabilirsiniz.İşte, Sinop’taki festivaller;

-Ayancık Kültür ve Keten Festivali – Temmuz
-Erfelek Tatlıca Şelaleleri Festivali – Temmuz
-Gerze Kültür ve Sanat Festivali -Temmuz
-Dikmen Karakucak Şenlikleri – Temmuz
-Mutluluk Festivali – Eylül
-Geleneksel Ayancık Panayırı – Eylül-Ekim
-Boyabat Panayırı – Ekim
-Uluslararası Tiyatro Festivali – Kasım

Sinop Hakkında
Sinop, yemyeşil doğası ve kıyı şeridinde yer alan plajları ile hem doğa turları hem de deniz tatilleri için oldukça elverişli bir yerdir. Şehrin tüm güzelliklerini keşfetmek için en az 3-4 gününüzü ayırmanız önerilmektedir.

Sinop gezilecek yerler planlamanızı yaparken özellikle; Hamsilos Koyu, Karakum Plajı, Tarihi Balatlar Kilisesi, Sinop Kalesi ve Erfelek Tatlıca Şelalelerini gezip görmeniz önerilmektedir. Bunların arasında bulunan Sinop plajları ve koyları da mutlaka tatil çerçevesinde değerlendirilmesi gereken yerlerden biridir.Sinop’ta Gezilmesi Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler Listesini Sizler İçin Araştırdık.

Türkiye’nin en kuzeyinde yer alan Sinop, Boztepe burnu ve yarımadası üzerinde konumlanıyor. Kastamonu, Çorum, Samsun illeri ile komşu olan Sinop Karadeniz bölgesinin en güzel şehirlerinden biri.Tertemiz havası, yeşilin binbir tonuna sahip ormanları, berrak denizi ile Sinop adeta mutluluğun anahtarını taşıyor.

Yaklaşık 207 bin kişiye ev sahipliği yapan şehir, doğal güzellikleriyle olduğu kadar tarihi zenginlikleriyle de öne çıkıyor.Karadeniz’in tek doğal limanına sahip olan Sinop, Antik Çağ’dan günümüze bölgenin en önemli yerleşim yerlerinin başında geliyor.Karadeniz’in incisi Sinop, sahip olduğu doğal güzellikleriyle keşfedilmeye değer gezi duraklarından biri.

TÜİK araştırmasına göreTürkiye’nin en mutlu insanlarının Sinop’ta yaşıyor, şehri yakından tanıyınca bunun bir tesadüf olmadığını anlayabilirsiniz.Tarihsel açıdan bakıldığında ise Sinop’un milattan önce 8. yüzyılda yerleşim alanı olarak kullanıldığı ancak o dönemlerde çıkan büyük bir yangın sonrası bölgenin terk edilip karanlık bir döneme geçildiği ifade edilmektedir.

Sinop’a Ne Zaman Gidilir?
Doğu ve Batı Karadeniz iklim özelliklerinin kendisini gösterdiği Sinop’ta hava yıl boyunca nemli ve ılıman geçiyor.İlin kuzey kesimlerinde yağış daha fazla olurken güney kesimlere inildikçe Karadeniz iklim etkisi azaldığı için hem yağış miktarı hem de sıcaklıklar düşüyor.Kış ayları serin geçen Sinop’ta yazları ılık bir hava hakim oluyor. Yıllık sıcaklık ortalaması 14 °C’yi bulan Sinop’ta, en fazla yağış ekim ayında gözlemlenirken mayıs ayında yağış miktarı en alt seviyeye düşüyor.

Yıl boyunca esen rüzgarı ile meşhur şehirde, kış aylarında sıcaklık ortalama 7 °C iken yaz aylarında ise 20 °C’ye kadar yükseliyor.Sinop’a ne zaman gidilir diyenler için en ideal zaman aralığı ilkbahardan sonbahara kadar uzanıyor.Doğanın uyanışı ile birlikte birbirinden güzel yaylalarda keşif turuna çıkabilir, harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.Yaz aylarında deniz keyfi de yapabileceğiniz Sinop’ta birbirinden güzel plajlar sizleri bekliyor.Sinop seyahatine çıkmadan önce hava durumunu kontrol etmeyi ve yanınıza şemsiye almayı unutmayın. Kapsamlı bir Sinop gezisi için en az dört günlük bir plan yapabilirsiniz.

Sinop’ta Ne, Nerede Yenir?
Karadeniz mutfağının farklı lezzetleriyle tanışacağınız Sinop’ta hamur işi ve deniz ürünleri öne çıkıyor.Gastronomik zenginliği ile ziyaretçilerini karşılayan şehirde aç kalmak imkansız. İşte, Sinop’ta öne çıkan lezzetler.

Sinop Mantısı
Özel olarak hazırlanan ve parça parça kesilen hamurun kıymalı harç ile doldurulup kaynatılması esasına göre yapılan Sinop mantısı, kendine has lezzeti ile benzerlerinden ayrılıyor.

Nokul
Kentin en meşhur hamur işi olan nokul, hamurun içine kıyma, ıspanak ve üzüm harcı eklenmesi ile tam bir lezzet bombasına dönüşüyor.

İçli Tava
Hamsinin başrolde olduğu bu yemekte, balıkların üzerine soğan, fıstık, kuru üzüm ve maydanoz ekleniyor.Karadeniz mutfağının enfes tatlarından olan içli tava, Sinop mutfağının vazgeçilmezlerinden.

Mısır Çorbası
Mısır, barbunya, salça ve kuzu eti ile yapılan mısır çorbası, Sinop’ta sofraların değişmez lezzetlerinden biri.

Katlama
Tuz ve çiçek yağı ile açılan hamurun tereyağı ve şeker ile kızartılması ile hazırlanan katlama, en leziz hamur işlerinden.

Islama
Hamurun içine tavuk ve ceviz eklenmesiyle yapılan bu farklı lezzet de şehrin özgün tatlarından biri.

Palamut Pilaki
Havuç ve kereviz karışımının üzerine palamutların dizilmesiyle hazırlanan palamut pilaki, Sinop’un denenmesi gereken lezzetleri arasında başı çekiyor.

Mısır Pastası
Mısır unu, tereyağı ve yumurta karışımından oluşan mısır pastası, Karadeniz mutfağına özgü bir lezzet.

Keşkek
Mısır, fasulye, tereyağı ve salça gibi malzemelerle yapılan keşkek, sulu yapısı ile diğer yöresel mutfaklardaki benzerlerinden ayrılıyor.

Sinop Restoran Önerileri

Geleneksel Sinop Yemekleri: Tarihi Sebat Lokantası, Saray Restaurant, Öztürk Restaurant
Mantı: Teyze’nin Yeri, Sinop Örnek Mantı

Kahveciler: Tarihi Yalı Kahvesi, Dolunay Pastanesi

Sinop’ta Ne, Nereden Alınır, Sinop Alışveriş
Sinop’a özgü hediyelik eşyalar arasında gemi maketleri, el yapımı bıçaklar, Ayancık keteni, Diyojen heykeli, Sinop tabloları ve magnetler dikkat çekiyor.Sinop Perşembe Pazarı otantik ürün alışverişi için en ideal nokta. Şehir merkezinde yer alan dükkanlardan da hediyelik eşya alışverişi yapmak mümkün.Metropol Alışveriş Merkezi ise şehrin öne çıkan AVM’lerinden biri.

Sinop’a Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler
Sadece Sinop’un değil, Türkiye’nin en güzel koylarından biri olan Hamsilos, şehir merkezine 10 kilometre mesafede yer alıyor. Huzur dolu birkaç saat geçirmek için listenize mutlaka ekleyin.
Müzekart’ınız varsa Tarihi Sinop Cezaevi’ni ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.
Sinop, yılın büyük bir bölümünde yağışlı ve rüzgarlı havaya sahip bir şehir. Yanınıza şemsiye ve şal almayı unutmayın.

Sinop Gece Hayatı
Şehirde yaz aylarında canlanmaya başlayan gece hayatında liman bölgesindeki kafe ve restoranlar öne çıkıyor.Kale Bar, Rota Bar, Kulis Bar ve Kıyı Bar liman bölgesinin öne çıkan ve eğlencenin doyasıya yaşandığı mekanlardan bazıları.Barlar Sokağı bölgesinde bulunan mekanların çoğunda canlı müzik ve DJ performansları yer alıyor.Bunun yanında liman bölgesinde ise türkü bar ve restoranlar daha sakin bir gece geçirmek isteyenler için ideal seçenekler arasında.

Sinop Ulaşım
Sinop küçük bir şehir olduğu için toplu ulaşım minibüsler ile sağlanıyor. Sinop minibüsleri şehir içinin yanı sıra ilçeler arasında da ulaşım için tercih ediliyor. Kent içinde ise gezilecek yerler birbirine yürüyüş mesafesinde bulunuyor.Yanınıza rahat bir çift spor ayakkabı almanız yeterli. Sinop’ta taksiler de ulaşım için tercih edebileceğiniz alternatifler arasında bulunuyor. Neredeyse hiç trafik bulunmayan şehirde taksi ile dilediğiniz yere hızlı bir şekilde ulaşım sağlamanız mümkün.

1993 yılından günümüze ziyaretçilerini ağırlayan Sinop Havalimanı, şehir merkezine yaklaşık 8 kilometre mesafede yer alıyor.2017 yılında yenilenen Sinop Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım yolcu servisi ve minibüsler ile sağlanıyor.Uçak iniş saatlerine göre hareket eden yolcu servisleriyle şehir merkezine ortalama 15 dakikada ulaşabilirsiniz.Minibüsler de havalimanı ve şehir merkezi arasında düzenli olarak hizmet veriyor.Eğer toplu taşıma araçları ile vakit kaybetmek istemiyorsanız, havalimanı önündeki taksileri de tercih edebilirsiniz.Sinop ve çevresini daha detaylı keşfetmek için araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Sinop’ta Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri
Bahar ve yaz aylarının yaklaşması ile ziyaretçi akınına uğrayan kentte, konaklama için pek çok farklı seçeneği değerlendirebilirsiniz.Şehir merkezi ve sahil şeridinde yer alan otel ve pansiyonlar değişen fiyat aralıklarıyla ziyaretçilerini bekliyor.Meydan ve Ada mahallesi civarında konforlu otel seçeneklerini değerlendirebileceğiniz gibi, Hamsilos Koyu civarında ise kamp bölgelerinden faydalanabilir, doğa ile baş başa bir tatil gerçekleştirebilirsiniz.

Sinop Mola Hotel
Şehir merkezi 600 m mesafedeThe Castle of Sinop 400 m mesafede, Barış Manço Parkı’dan sadece birkaç adım uzaklıkta konumlanan bu bütçeye uygun otel Barış Manço Parkı sunmaktadır.

Sinop Dolunay Hotel
Haritada gösterŞehir merkezi 400 m mesafedeThe Castle of Sinop 200 m mesafede, Pasa tabyasi’nın yanında yer alan otel, şehir manzaralı 24 odadan oluşuyor.

Hamsilos Apart Hotel
Haritada gösterŞehir merkezi 9.4 km mesafede, Bölgede dalış, bisiklet sunan bu konaklama birimi, Hamsilos Koyu’nın yanında ve Barış Manço Parkı’a 20 dakikalık bir sürüş uzaklığındadır.

Otel Tersane
Haritada gösterŞehir merkezi 400 m mesafedeThe Castle of Sinop 200 m mesafede, Pasa tabyasi ve Karadeniz’nın yanında yer alan bu otel, Seyit Bilal’dan sadece 1.1 km uzaklıktadır.

Otel 57
Haritada gösterŞehir merkezi 400 m mesafedeThe Castle of Sinop 200 m mesafede, Sinop Kalesi’dan sadece birkaç adım uzaklıkta konumlanan bu tasarımcı otel Sinop Kalesi sunmaktadır.

Perice Konak
Haritada gösterŞehir merkezi 4.7 km mesafede, Barış Manço Parkı’a 4.7 km’den daha az bir mesafede bulunan bu tesis, özel balkona ve ufak mutfağa sahiptir.

Sinop Loca Butik Otel
Haritada gösterŞehir merkezi 3.0 km mesafedeŞehir Merkezi 400 m mesafede, The Castle of Sinop’a 3.1 km mesafede yer alan bu otel, terastaki restoran ve açık büfe kahvaltı sunmaktadır.

Hotel Bossinop
Haritada gösterŞehir merkezi 200 m mesafedeThe Castle of Sinop 200 m mesafede, Otobüs durağı ve Sinop Kalesi yakınında bulunan bu tesiste 20 oda ve açık havuz bulunmakta

Sinop Antik Otel
Şehir merkezi 2.5 km mesafede, Balatlar Kilisesi’a kolayca ulaşabileceğiniz bu otel, açık bir banyo ile 41 odadan oluşmaktadır.

Vira Hotel
Şehir merkezi 3.0 km mesafedeŞehir Merkezi 100 m mesafede, Balatlar Kilisesi yakınında bulunan bu lüks otel, açık büfe kahvaltı sunmaktadır.

Sinope Butik Hotel
Şehir merkezi 400 m mesafedeThe Castle of Sinop 200 m mesafede, Denize bakan odaları otel Akliman Limanı Parkı’a yakındır.

Reis Otel
Şehir merkezi 400 m mesafedeThe Castle of Sinop 200 m mesafede, Akliman Limanı Parkı’a yakın ve Akliman Limanı Parkı’nın yakınında bulunan bu bütçeye uygun otel, 20 bütçeye uygun oda sunmaktadır.

Denizci Hotel
Şehir merkezi 400 m mesafedeThe Castle of Sinop 200 m mesafede, Sinop Kalesi’a sadece 200 metre mesafede yer alan otel, özel bir banyo ile 27 odadan oluşmaktadır.

Zinos Hotel
Şehir merkezi 3.0 km mesafedeŞehir Merkezi 50 m mesafede, Balatlar Kilisesi’a kolayca ulaşabileceğiniz bu otel, özel bir banyo ile 38 odadan oluşmaktadır.

Sinop gezisi sırasında ayrıca şehrin doğal güzelliklerini de keşfedebilir, Karadeniz’in serin ve temiz havasını soluyabilirsiniz. Sinop’a gittiğinizde aynı zamanda yöresel lezzetlerini de denemeyi unutmayın. Kesme mantı, Sinop köfte ve hamsi gibi lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz. Sinop gezisi, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada keşfetmek isteyenler için harika bir seçenektir.