Kaş’ta Gezilecek Yerler: En Popüler 24 Yer

Kaş’ta Gezilecek Yerler: En Popüler 24 Yer

Kaş’a tatile gelenlerin gezmesi gereken bir hayli çok tarihi ve doğal güzelliği vardır. Her birisi kendi eşsiz coğrafyasında yıllara meydan okumaktadır. Bakir yapılarını ilk günkü gibi koruyan ender coğrafya, Kaş’ın bir turizm merkezi haline gelmesine yardımcı olmuştur. Kaş plajlar ve tarihi yapılar düşünüldüğünde de Türkiye’deki en özel turizm merkezlerinden biridir. Tatil bölgeleri düşünüldüğünde, mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Kaş, Likya medeniyetinin en önemli bölgesi olarak bilinmektedir. Teke Yarımadası sahillerinde M.Ö. 6 bin yılı öncesinden beri yaşam alanı olduğu belirlenmiştir. Kaş arazi kesiminin batısında ve denize bakan bir tepede kurulmuştur. Şehir daha sonra genişlemiş ve kuzeybatıya doğru büyümüştür.

Turkuazın bir tonu vardır hani, saçma güzeldir. Yok canım, Photoshop bu dersiniz ya, işte Kaş’ta bolca o renkte muhteşem koy var. Daha arabayla giderken o koyları görüp görüp üzerinizdekileri yırtmak isteyeceksiniz.Son zamanların sosyal medya paylaşımlarını süsleyen, yazın hem yerli hem yabancı turistlerin gözdesi tatil yeri: Kaş. Kaş adeta Akdeniz’in mücevheri gibi. Doğallığı, güzelliği ve eskiden beri var oluşunun kattığı ağırlığı ile parıldıyor. Bu yazımızda bu kadar övdüğümüz Kaş hakkında size biraz bilgi verelim dedik.Kaş, Antalya’nın bir ilçesi. Antalya merkez ile Kaş arası 170 km. Batıdaki Eşen Çayı ile Muğla’nın Fethiye ilçesinden ayrılan Kaş, doğuda Demre ile komşu konumda bulunmakta.

Kaş’ta Mutlaka Gezilecek Yerler
Stratejik bir konumda yer alması Antik Çağ’dan günümüze birçok tarihi yapının inşa edilmesi ile sonuçlanmış, Akdeniz’in serin sularının ince kumlar ile buluşması mavi bayraklı plajlarını ön plana çıkarmıştır.

Kaputaş Plajı
Antalya ve Kalkan arasında bulunan Kaputaş Plajı, Kalkan beldesinde yaklaşık 7 kilometre uzaklıktadır. Mavinin hemen her türlü tonunu görmenin mümkün olduğu plaj, yol kenarında bir noktada yer aldığı için ulaşım son derece kolaydır.Kanyon ağzı olarak bilinen noktadaki konumuyla doğal güzellik bakımından oldukça etkileyicidir. Sahil kısmını çevreleyen sarp kayalıklar doğal yapının korunmasına yardımcı olmuştur. Ayrıca yeraltı soğuk su kaynaklarının denizle birleştiği bir alanda yer aldığı için denizi kısmen soğuktur. Deniz ve sahil kesimi ince kum ve küçük çakıl taşlardan oluşur. Kaputaş Plajı taraflarına geldiğiniz zaman aynı zamanda Büyük Çakıl Plajı da görmek isteyebileceğiniz yerler arasında olacaktır. Dalgalı bir denize sahip olduğundan dolayı yüzmeye yeni başlayanlar ve çocuklar için tavsiye edilmez. Tatilciler açısından oldukça güzel bir seçim olacak olan bu plaj, Kaş gezilecek yerler arasında plajlar düşünüldüğünde; Kaputaş, Çakıl ve Patara Plajı ilk sıraları alacaktır.

Kalkan
Dünyaca ünlü Heredot’un “Dünyada yıldızlara en yakın yer” olarak tanımladığı Kalkan, Kaş ilçesinin turistik bir mahallesidir. Antalya-Fethiye arasında, ülkemize en yakın Yunan adası olan Meis’e karşı bir konumda yer alır. Meis Adası ile Kalkan arası 18 kilometredir.Günümüzde tipik Antalya mimarisini yansıtan yapıları, doğal güzelliğini yitirmemiş noktaları ve dünyaca ünlü plajları ile ön plana çıkar. Su ve doğa sporlarının yapıldığı merkezi bir nokta olarak yediden yetmişe birçok insan için idealdir.Ilıman bir iklime sahip olduğu için deniz turizm sezonu uzun süre devam eder. Yaz aylarında ise konaklama ve plaj alanlarının doluluk oranı neredeyse %100’e yakındır. Bu yüzden sezon başlangıcı mayıs ayında ya da sezon bitimi eylül ayında daha uygun fiyatlı ve daha az kalabalığın olduğu zamanlar tercih edilir.

Patara Plajı
Patara, 12 kilometre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun plajı olarak bilinmektedir. Daha da önemlisi, Patara, plajın adını aldığı bir zamanlar güçlü olan antik kentin kalıntılarına ve yumurtalarını bırakan caretta carettalara ev sahipliği yapmaktadır. Bu gibi konularda oldukça iyi bir plaj görüntüsü yakalamaktadır.İncecik kumlu plajı ve yer yer sığ denizi vardır. Sürekli rüzgarlı bir bölgede yer aldığından dolayı rüzgar sörfü yapmak isteyenler için görülmesi gereken yerlerden biridir. Ayrıca genişliği ve uzunluğundan kaynaklı Yeşilçam filmlerinde çöl sahnesi olarak kullanılmıştır. Patara Plajı için girişler ücretsizdir.

Saklıkent Kanyonu (Saklı Vadi-Kayıp Şehir)
Halk arasında “Saklı Vadi” veya “Kayıp Şehir” olarak da bilinir. Saklıkent Milli Parkı’ndaki Saklıkent Kanyonu 18 km uzunluğunda, 300 metre derinliğinde, dik ve dardır. Fransa’da Verdon ve Yunanistan’da Vikos’tan sonra, Avrupa’nın en uzun üçüncü kanyonu olarak kabul edilir. Oluşumunda binlerce yıl akan suların kayaları aşındırması etkendir. Kanyonun suyu çok soğuktur. Bu soğuk su, Bey Dağları’nın kaynak suyu açısından son derece kıymetlidir. Ayrıca çeşitli bitki örtülerine de ev sahipliği yapmaktadır. Bunların başında Maki, Sedir, Kızılçam ve Karaçam gelir. Saklıkent Kanyonu, Toros Dağları’nda eriyen karların, Xanthos Nehri’ne doğru giderken vadiden geçtiği Nisan ayından sonra görülmeye değerdir. Pek popüler olmasa da gezilecek yerler arasında muhakkak bulunması gereken nadide kanyonlardan biridir.

Patara Antik Kenti (Patara Ören Yeri)
Kaş’ın Gelemiş Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Patara Ören Yeri, diğer antik kentlerle karşılaştırıldığında daha fazla bir alana sahiptir. Likya döneminin en önemli ve en eski şehirlerinden birisi olan tarihi MÖ 8. yüzyıla kadar uzanmaktadır.Bölgenin Patara Plajı’na yakın olması, hem doğal hem de tarihi güzelliği bir arada görmek isteyenler için oldukça ideal bir noktadır. Son kazılar sonucunda dünyanın en eski deniz feneri, bu bölgede gün yüzüne çıkarılmıştır. Bulunan yazıtta deniz fenerinin MS 65 yıllarına kadar bir geçmişe sahip olduğu anlaşılmıştır.

Xanthos Antik Kenti (Ksanthos-Letoon)
Kaş’ın Kınık Mahallesi üzerinde, Antalya ve Muğla illeri sınırları içerisinde bulunan iki komşu yerleşimden oluşan Xanthos-Letoon, dikkat çekici bir arkeolojik yapıdır. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer almaktadır.Anadolu’da Demir Çağ’ın en önemli kültürlerinden biri olan Antik Likya Uygarlığı’nın en eşsiz mimari örneğini temsil eder. İki bölge, Anadolu, Yunan, Roma ve Bizans uygarlıklarının sürekliliğini ve eşsiz birleşimini çarpıcı biçimde göstermektedir. Ayrıca Xanthos-Letoon’da Likya dilinde yazılan en önemli metinlerin bulunduğu anlaşılmaktadır. Kentte kayaya veya büyük taş sütunlara kazınmış olan yazıtlar, Likya halkının tarihini ve Hint-Avrupa dilini daha iyi anlamak için çok önemlidir. Xanthos, Kaş bölgesinde bulunan en özel antik kentlerden biridir ve Antalya Kaş sınırlarında gezilecek yerler düşünüldüğünde mutlaka gidilmesi gereken özel tarihi bölgelerdendir.

Çukurbağ Yarımadası
İlçe merkezine neredeyse yürüyüş mesafesinde bulunup, yaklaşık 3 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Çukurbağ Yarımadası, Kaş Limanı’nın ikiye bölerek doğal bir sınır hattı oluşturmuş, doğal bir güzellik olarak nitelendirilmekledir.Bünyesinde konaklama seçeneklerinden eğlence mekanlarına, manzara gözlem noktalarından doğa yürüyüşü için elverişli alanlarına kadar geniş seçeneklere ev sahipliği yapar. Bazı noktaları piknik ve kamp yapmak için uygun ortama sahipken, bazı noktaları Kaş’ın sahil kesiminin güzelliğini gözler önüne sermektedir. Özellikle kamp üzerine kurulu bir tatil düşünenler için Kaş gezilecek yerler arasında Çukurbağ bölgesi es geçilmemelidir.Sınırları içerisinde market, mağaza, banka, restoranlar, çay bahçeleri, kafe, barlar gibi kişisel ihtiyaçların karşılanacağı mekanlar bulunurken, aktivite olarak dalış ve su sporları, tekne ile ada ve koy gezileri, kültür gezileri gibi birçok farklı yapılacak listesine sahiptir.

Mavi Mağara
Kaş ilçe merkezine 18 kilometre ve Kalkan’ın merkezi konumuna 6 kilometre uzaklıktadır. Dr. Temuçin Aygen, 1972 yılında bu mağarayı keşfetmiştir. Eski zamanlarda fokların yaşadığı bu mağarada günümüzde farklı deniz canlıları da gözlemlenebilir. 50 metre uzunluğa, 40 metre genişliğe ve 15 metre yüksekliğe sahiptir. İç ve dış olmak üzere iki galeriden oluşmaktadır.

Hidayetin Koyu
Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan Hidayet Koyu, ismini bir zamanlar bu bölgede yaşamış olan bir balıkçıdan almıştır. Koyun ön plana çıkmasındaki temel sebep ise küçük bir alanda oldukça fazla deniz canlısının bulunmasıdır. Bundan dolayı bölgeye akvaryum ismi takılmıştır.Zemin yapısının derinliğinin fazla olmasından dolayı, yeni yüzme öğrenenler için tavsiye edilmemektedir. Kıyıları sarp kayalıklardan oluşan Hidayetin Koyu, hiçbir zaman bulanık olmayan berrak bir denize ev sahipliği yapar. Harika bir denize sahip olan Hidayetin Koyu, Kaş gezilecek yerler arasında bu anlamda en özel bölgelerden biri olarak gösterilmektedir. Güzel bir tatil planlayanlar için muhteşem bir bölgede yer alıyor ve sessiz sakin bir yer olmasıyla da insanları şehrin gürültüsünden biraz olsun koruyabiliyor. Kaş ilçe merkezinden tekne turları ve özel araçlarla koya ulaşım mümkündür. Ayrıca bölgede hizmet veren bir beach tesisi de bulunmaktadır.

Kaş Marina
Kaş ilçe merkezine yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıkta yer alan Kaş Marina, Akdeniz’in en modern marinaları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Tarih boyunca önemli bir liman kenti olarak ön plana çıkan Kaş’ın 450 yat kapasitesi bulunan en büyük marinasıdır. Ayrıca bünyesinde 150 yat kuru havuz alanı, 7 yüzer iskele ve çevresinde birçok tesis vardır. Sadece 3 bin metre karelik alanı kapalı hizmet binalarına ayrılmıştır. Ayrıca marina boyunca hemen her noktada restoran, mağaza, yat kulüpleri ve yat ihtiyaçlarını karşılayacak noktalar yer alır. Sahil boyunca yürüyüş alanları da mevcuttur.

Antiphellos Antik Kenti
Antik Dönem’in deniz manzaralı tek tiyatrosuna ev sahipliği yapan Antiphellos Antik Kenti, Kaş’ın Andifli Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. İlk yerleşim dönemlerinde Habesos olarak bilinen kentin kuruluşunun MÖ 4. yüzyılda olduğu tahmin edilir.Şehrin ismi, bölgede kazılar sonucunda gün yüzüne çıkarılan tabletlerden öğrenilmiştir. Antik kentin en çok ilgi çeken kısmı deniz manzarasına sahip antik tiyatrosudur. Yaklaşık olarak 4000 kişilik kapasitesi bulunan tiyatro kısmen restore edilerek günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Helenistik Dönem’den sonra gerçekleşen depremlerden dolayı antik tiyatro zarar görmüş ve Roma Dönemi’nde daha da genişletilerek bugünkü şeklini almıştır. Aynı zamanda bölgede Nekropol ve Kral Kaya Mezarı da bulunmaktadır. Şehrin giriş duvarlarında ise kadın figürlerinin bulunduğu işlemeli taşlar vardır. Özellikle tarihi yapılara merak duyan turistlerin Kaş gezilecek yerler düşünüldüğünde mutlaka ziyaret edebileceği yerler arasındadır.

Uzun Çarşı
Günümüzde Kaş’ın simgesi haline gelmiş olan Kral Mezarı’na ev sahipliği yapan Uzun Çarşı, Andifli Mahallesi sınırları içerisinde yer alır. Uzun Çarşı, hediyelik eşya dükkanlarının, alışveriş mekanlarının ve birçok uğrak noktasının merkezi konumundadır. Bundan dolayı da Kaş’ın kalbi olarak nitelendirilir. Aslanlı Lahit ise ilçenin en işlek noktalarından birisi olan Uzun Çarşı’nın yokuşunun hemen sonunda yer alır. Antik Likya Dönemi’ne ait bir kral mezarıdır. Diğer lahitler gibi Aslanlı Lahit de minyatür eve benzer. Zaman içerinde yağmacıların içerisini boşaltmasından dolayı, içinde herhangi bir esere rastlanmamıştır. Kubbe şekline sahip çatısı ve etrafındaki pencere delikleri minyatür eve benzetilmesindeki etkenlerin başında gelir.

Simena Antik Kenti
Simena Antik Kenti, Kaş ve Demre’nin tam olarak orta noktasında bulunan ve doğal güzelliği ile ön planda olan Kaleköy içerisinde yer alır. Geçmişi MÖ 4. yüzyıla kadar uzanan kent, Antik Çağ’dan kalma kalesi ile ünlenmiştir.Likya Birliği’nin en önemli liman kentlerinden birisi olmasına rağmen, Roma Dönemi’nde bağımsız bir şehir olarak varlığını korumuştur. Liman kısmından ilk girişte, bir zamanlar Anadolu’ya hakim olan İmparator Titus’a armağan edildiğini gösteren bir tablet bulunmaktadır.Bir tepenin üzerinde yer alan kaleye sahilden dik patika yardımı ile ulaşılır. Kale girişinde bulunan iki lahit görülmeye değerdir. Bölgede oldukça sık rastlanan kekik oku sayesinde oldukça doğal bir ortam oluşur. Buradan Kekova Adası’nın manzarasını izlemekte mümkündür.

Kıbrıs Kanyonu
Kaş ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıkta yer alan Kıbrıs Kanyonu, Sütleğen Köyü üzerinde bulunan Sinekçi Beli’nde Kaş ile Elmalı ilçeleri arasında yer almaktadır ve tam bir doğa harikası olarak ifade edilmektedir.Kanyonun uzunluğu 16 kilometredir. Toplam mesafenin 5 kilometresi yürüyüş alanı olarak düzenlenmiştir. Bu kanyon üzerinde bireysel geziye çıkmak biraz riskli olduğu için rehber eşliğinde gidilmesi tavsiye edilir. Yürüyüş alanından geçiş yapıldıktan sonra şelale ve şelalenin oluşturduğu küçük göletler gelen ziyaretçilerini karşılar. Ziyaret için Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları en ideal aylardır.

Aperlai Antik Kenti
İlk yerleşimlerin MÖ 5. yüzyıla kadar dayandığı Aperlai Antik Kenti, Kaş’ın Sahilkılınçlı Mahallesi sınırları arasında yer almaktadır. Etrafının dağlık alanlar ile çevrili olmasından dolayı, kara yolu ile ulaşım mümkün değildir. Kaş ilçe merkezinden tekne turları ile ulaşım sağlanır.Manzara keyfi çıkarmak, doğa ile iç içe tarihi yerleri ve batık kent benzeri su altında kalan tarih yapıları görmek isteyenler için en ideal gezi noktasıdır. Yapılaşmanın olmaması, antik kentin eski yapısının günümüze kadar ulaşmasına olanak sağlamıştır.Antik kentin surları hala gözlemlenebilmektedir. Ancak birçoğu sular altında kalmıştır. Ayrıca krallara ait anıtsal mezarlar sağlam yapısını hala yansıtır.

İslamlar Köyü
Kaş’ın yaklaşık olarak 33 kilometre batısında yer alan İslamlar Köyü, Antalya sınırları içerisinde doğal yapısını neredeyse hiç bozmamış bir nokta olarak ön plana çıkmaktadır. Bir köy olarak değerlendirilmesine rağmen içerisinde bir hayli fazla villa bulunur. Ancak yapılaşmanın bilinçli yapılması sayesinde doğa, zarar görmemiştir.Köy içerisinde birçok tarihi alan bulunmaktadır. Ancak zaman içerisinde bu tarihi alanlar, doğal güzellikler ile bütünleşmiş ve ayrı bir görsel şöleni meydana çıkarmışlardır. Köyün dünyaca ünlü Kaputaş, Akçagerme Plajı ve Patara plajlarına yakın olması, konaklama bakımından ziyaretleri üst düzeye çıkarmıştır.Ayrıca hem konumu, hem de sunduğu özellikler ve imkanları sayesinde yürüyüş yapma, konaklama, bisiklet turları ve romantik geziler için tercih edilebilecek bir mekandır.

Aslanlı Lahit (Aslanlı Mezar)
İlçe merkezinin Uzun Çarşı mevkiinde bulunan Aslanlı Lahit, Likya döneminden günümüze kadar varlığını sürdürmüş bir kral mezarıdır. Kaş’ın simgelerinden birisi haline gelen yapının geçmişi MÖ 6. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Kaş’a tatil yapmaya gelenlerin hediyelik eşyalarının büyük bir bölümünü Aslanlı Lahit figürleri oluşturur. İlçe merkezine gelindiğinde Uzun Çarşı boyunca yaklaşık 4 dakikalık bir yolculuk sonrasında ulaşım sağlanmaktadır.Likya Dönemi ev tipinde yapılan yapı, aynı zamanda Kral Mezarı olarak da bilinir. Üzerinde küçük pencere ve çatı kısmında çeşitli kabartmalı figürler vardır. Şu anda içerisi boş olan yapının dış görünümü fotoğraf çekinmek isteyenlerin ihtiyacını fazlasıyla karşılar.

Kaleköy Limanı
Kaş ilçe merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Kaleköy kasabasının limanıdır. Tarihi bir balıkçı kasabası olmasının yanı sıra Simena Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapar. MÖ 4. yüzyıla kadar uzanan tarihiyle Kaleköy, geçmişten günümüze deniz ticareti ile uğraşanların durak noktalarından birisi olmuştur.Günümüzde küçük bir balıkçı kasabası olan Kaleköy, hem doğal güzelliğin hem de tarihi güzelliğin bir arada gözlemlenebildiği ender noktalardandır. Kaleköy Limanı ise tekne turlarının uğrak noktalarından birisi olarak, kasabayı gezmeye gelen birçok kişiyi ağırlamaktadır.

Felen Yaylası
Kaş ilçe merkezine yaklaşık olarak 11 kilometre uzaklıkta bulunan Phellos Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan Felen Yaylası, doğal güzelliklerin arasında tarihi güzellikleri ziyaret etmek isteyenlerin uğrak noktalarından birisidir. Çevresine göre kısmen daha yüksek bir konuma sahip olduğu için manzara seyrini en iyi şekilde yansıtan yer olarak değerlendirebilir. Ayrıca yaz aylarında sıcak havadan bunalan yerli halkın da sıklıkla serinlemek için gittiği bir nokta olarak ön plana çıkar. Bünyesinde herhangi bir tesis barındırmağı için kişisel ihtiyaçları karşılamak mümkün değildir. Olumsuz bir durum olarak görünse de bu yaylanın doğal güzelliğini korumasına yardımcı olmuştur.

Kaş Günübirlik Gezilecek Yerler
Kaş, Antalya’nın en batı tarafında yer alan turistik ilçelerden biridir. Gerek kendisi gerek çevresinde bulunan ilçelerle keşfedilmeyi bekleyen eşsiz yerlerden biridir.

Kekova
Kekova Adası Denizi Kekova Adası DeniziKekova Adası, Demre sınırları içerisinde yer alsa da Kaş’a gelindiğinde kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden birisi olarak ön plana çıkar. İnsanı hayran bırakan manzarası, koyları ve batık kenti ile yıl boyunca tekne turlarının ilk uğrak noktası olmuştur. Yapılan tekne turları eşliğinde batık kentin bir kısmı gözlemlenebilmektedir.

Simena Antik Kenti (Kaleköy)
Tarihi Kaleköy Şehri Tarihi Kaleköy ŞehriSimena Antik Kenti Kaş’a yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Kaleköy kasabasında bulunan antik kent gerek tarihi yapısı ile gerekse doğal güzellikleri ile şirin bir görüntüyü gözler önüne sermektedir. Küçük Likya Kenti olarak bilinen kasabanın tarihi M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanmaktadır.

Myra Antik Kenti
Myra Antik Şehir Taş Kalıntıları Myra Antik Şehir Taş KalıntılarıMyra Antik Kenti Kaş’a yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Antik Kent Likya ve Roma Dönemi’nden günümüze dek ulaşmayı başarabilmiş kalıntılara sahiptir. Antik Kent içerisinde Kaya Mezarları ve Antik Tiyatro görülmeye değerdir. Bu yapılar M.Ö. 5. yüzyıla dek uzanmış olan bir tarihi barındırmaktadır.

Andrea Doria Koyu
Andrea Doria Koyu Kaş’a yaklaşık 65 km uzaklıktadır. Denizin maviliği ile Akdeniz’in maki ağaçlarının birleştiği noktada bulunan koy görülmeye değerdir. Ayrıca koy Caretta Carettalara yaşam alanı olmakla kalmıyor, Akdeniz Foklarının da uğrak alanı olarak biliniyor.Andrea Doria, turistler tarafından pek bilinmese de kesinlikle görülmesi gereken koylardan biridir.

Noel Baba Kilisesi
Kaş ziyareti sırasında aynı zamanda çevre ilçelere de kısa sürede ulaşım mümkündür. Tarihi bir gezi yapılması durumunda Demre ilçesinde bulunan Noel Baba Kilisesi de görülmelidir. Bizans döneminde inşa edilen kilise, tüm dünyaya ün salmış Noel Baba olarak yani Aziz Nikolas’ı anmak için inşa edilmiştir.

Kaş’taki Festivaller Yapılacak Aktiviteler
Kaş Caz Festivali, 27-28-29 Ağustos’ta Setur Marina ev sahipliğinde müzikseverlerle buluşuyor.Müzisyenlerin solo ve grup performansları, misafirlerine denizin kıyısında caz müziği ile unutulmaz bir gece yaşatırken, ılık esintiler ve yıldızlar altında bu yıl da eşsiz geçecek. Kaş’ta gezilecek yerler listesinden, ne yenir ne içilirden sonra gelelim Kaş’ta yapılacak aktivitelere. Kaş dünyanın en önemli dalış merkezlerinden biri.Su altı güzelliği, batık kentler ve gemiler, Turkuaz rengin altındaki güzellikler ile sıcak ve berrak su olma özelliği birleşince tadından yenmiyor. Hem sakin hem de güvenli bir su altına sahip olan Kaş’ta profesyonel olmak için eğitimler alabilir ya da günlük eğitimler ile tatilde unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.Tüplü ya da şnorkelle dalış için birçok yer mevcutve tekne turu. Deneyimlediğimiz ve onlara karşı boş olmadığımız birkaç şirket önerisini buraya bırakıyoruz.Yamaç Paraşütü; Macera severleri, yükseklik korkusu yenmek isteyenler yamaç paraşütünü Kaş’ta da deneyimlemeli. Asas dağının eteklerinde 650–700 metre yükseklikteki pistten yapılıyor. Pist yüksekliği ilk kez deneyimleyecekler için ideal.

Kaş’ta Neler Yapılır?
Kaş denilince akla ilk Kaputaş Plajı gelir. Karayip Sahillerini aratmayan turkuaz rengindeki denizi ile Kaputaş Plajı uluslararası üne sahip. Sezon zamanı çok kalabalık olsa da Kaş Kaputaş Plajı kadar güzel bir sürü plaj barındırmakta. Bir araba kiralayıp gezebilirsiniz. Aynı zamanda Kaş dalış yapmak adına muhteşem bir lokasyon. Caretta caretta’lardan batırılmış gemi ve tanka kadar görülecek bir sürü su altı zenginliği var.Minik restoranlarda akşamları jazz dinleyebilirsiniz. Kaş Camping alanında yoga yapabilirsiniz. Saklıkent KAnyonu’na göz atabilirsiniz ve tabii ki Antik Kent’leri gezebilirsiniz. Eh biz Türkler tekne turu yapmayı çok severiz. Bu kadar çok plajı varken Kaş’ta tekne turu yapmayı da düşünebilirsiniz. Gitmişken Uzun Çarşı’daki dükkanları gezmeyi ve Kekova’da batık Simena Antik Kent’inin üzerinde kano yapmayı unutmayın.Bu bahsettiklerimiz Kaş’a gidince yapılacak onlarca aktiviteden yalnızca birkaçı. Uluslararası şöhrete sahip olmuş bu tatil yerinin meşhur olmasının bir sebebi olmalı. Sizce de öyle değil mi? Bu yaz Kaş’a bir şans vermelisiniz.Cennetten çıkma koylarıyla bilinen, deniz altını keşfetmek için en iyi dalış noktalarına sahip, tanışan herkeste antidepresan etkisi yaratan, ona giden yolların virajlarını bile sevdiren, zaman geçirdikten sonra aşırı sahiplenmeye sebebiyet verip başkası oradayken hain kıskançlık duygularınızı zirveye vurduran tatil beldesi kaş.

Kaş’ta Ne, Nerede Yenir?
Kaş’ta Ne Yenir yazımızda sizlerle tatil beldesi olmasına rağmen önemli gurme rotalarından biri olduğunu düşündüğümüz Antalya Kaş yeme içme mekan tavsiyelerimizi paylaşmak istiyoruz. Kaş yeme içme rehberimizde kahvaltıdan, ev yemeklerine, kahveden, fine dinig’e kadar her kesime hitap eden mekanlara yer verdik. Aşağıda yazdığımız mekanlar şüpheniz olmasın.

Chillies Kalkan
Kaş’ta kebap nerede yenir diyenler mutlaka Kalkan‘a yollarını düşürsünler ve Chillies Kebap‘ta kebap yesinler. Özellikle 27 yıldır ocaklarında sadece kebap yapan Chillies‘te yatık döner ve kebap yemeden dönülmez.Bize göre Kaş’ın en iyi kebapçısı Chillies Kalkan‘dır. Ali Nazik, Çökertme Kebabı, Beyti Sarma ve Fıstıklı Kebap nefisti. Yatık Döner ve Kanat Izgara Chillies’te çok beğendiğimiz diğer lezzetler arasında yer alıyor.

Bi Lokma Kaş
Bi Lokma; Kaş denildiğinde akla ilk gelen mekanlardandır. Begonvillerin duvarlarından sarktığı ve önünde ufak bir lokma arabası duran mekan ilçede anne yemekleri servis eden nadir restoranlardan biri.Aynı zamanda Kaş kahvaltı mekanları arasında da mutlaka uğramanızı önerdiğimiz bir restoran. Bi Lokma’da şüphesiz anne böreği, etli yaprak sarma, hünkar beğendi, Anne köftesi ve mantı mutlaka yenmesi gereken lezzetlerdendir.

Müpptela Ocakbaşı
Tatil beldelerinde yemek işleri genelde balık üzerinden yürüyor. Fakat burada balık dışında ocakbaşı da çok iyi bir alternatif olur. Elbette özellikle Müpptela Ocakbaşı‘da yediğimiz lezzetli kebaplardan sonra burada ocakbaşı bizim için vazgeçilmezler arasında yerini aldı.Mezeler bir ocak başından bekleyeceğimiz performansın çok çok üstünde. Özellikle fesleğenli ezine peynirli mezesine bayıldık. Ara sıcak olarak Kaşarlı Mantar ve Güveçte Yaprak Ciğer yedik. Ana yemekte tercih ettiğimiz Lokum Bonfile ve şaşlık ise nefis.

Sempati Restaurant
Sempati Restaurant ilçenin en güzel ve en lezzetli ev yemeklerini yapan restoranlardan biridir. Aynı zamanda Türk ve Osmanlı mutfağının eşsiz yemeklerini de burada denemeniz mümkün. Aşçılığın bir meslek değil kültür olduğu Alper ailesi tarafından işletilen Sempati Restaurant ilçede Ar-Ge’ye en çok önem veren mekanlardan.Mezeleri ve özellikle kuru domatesi nefisti. Büyük bir porsiyonda servis edilen paçanga böreği ve mekanın özel lezzeti ızgarada pişen Alper böreği Sempati Restaurant’ta olmazsa olmaz lezzetlerdendir. Ana yemekte içinde bol kaşar bulunan beğendili Alper köfte ve Osmanlı et yemeği yemezseniz hatırımız kalır.

Omlet Kahvaltı
Omlet Kahvaltı bize göre ilçede kahvaltı mekanları arasında en güzel ve sıra dışı kahvaltıyı servis ediyor. Açıkçası yöresel Antakya kahvaltısı ile burada karşılaşacağımızı hiç düşünmezdik. Fakat Omlet Kahvaltı her sabah usanmadan Antakya‘yı Antalya’nın bu güzide ilçesine taşıyor.Omlet Kahvaltı‘da köy yumurtası, doğal süt ve peynir ürünleri, ev yapımı reçeller, özel yapım tahin pekmez, günlük taze sebzeler ve kendi fırınlarında pişirdikleri ekmek ile simit servis ediliyor. Yani Omlet’te hazır hiçbir ürün yok!

Sankofa Coffee
Sürekli restoran tavsiyeleri yazdık, fakat biz burada bol bol kahvede tükettik. İstanbul Kozyatağı‘ndan bildiğimiz Sankofa Coffee ikinci şubesiyle burada hizmet veriyor. Hükümet Caddesi’nde yer alan Sankofa Coffee soğuk ve sıcak benzersiz kahve çeşitleri ile ilçenin kazandığı en iyi kahveci.

Elit Restaurant & Beach Kaş
Elit Restaurant & Beach biz göre ilçenin en iyi fine dining restoranı ve bizim buradaki Slow Food mekan tercihimizdir. Elit Restuarant’ta denize sıfır konumu, servis ve sunum kalitesi, güler yüzlü personeli ve 1. sınıf hizmeti ile keyifli zamanlar geçireceğiniz şahane bir restorandır.Fırında patates ve çıtır sebzeler eşliğinde beğendili Levrek Fileto Izgara ve fırında patates eşliğinde kremalı ıspanak yatağında dömi glas soslu Bonfile Elit Restaurant’ta yemenizi önerdiğimiz lezzetler arasında yer alıyor. Yine Bezirgan, Atom, Haydari, Tarator ve Börülceden oluşan mezeler, şefin özel soslu Akdeniz Salatası, Çıtır Kalamar ve Güveçte Karides Elit Restaurant‘ta bizim favori mezelerimiz.

Kaş Tava Dondurma Erdinç
Buraya kadar gelip de Tava Dondurma Erdinç’te tava dondurma yemeden dönmek olmaz. Organik meyvelerden yapılan nefis tava dondurmayı ilçeye ilk getiren Erdinç Ehl-i Keyif restoranın yanında küçük standında servis ediyor.Erdinç’in tava dondurmasından sonra ilçede adım başı bir tava dondurmacısı ile karşılaşmanız muhtemel. Fakat ilçede tava dondurmanın en iyi adresi burası.

Üçağız Kaleköy Dondurması
Kaleköy ve Üçağız‘da bulabileceğiniz ev yapımı dondurmalar ise muhteşem! Kaleköy dondurma yemek için harika bir yer. Kavun, çilek, şeftali ve limon ise özel tavsiyemiz olacak.

L’apèro Kaş
L’apèro ferah ve huzurlu bahçesinde şık sunumlar eşliğinde 1. sınıf hizmet aldığımız restoranlardan. L’apèro Fransız şef Paul’un maharetli ellerinden çıkan enfes Fransız yemekleri servis ediyor. Bize kalırsa burası Antalya‘nın en iyi Fransız restoranlarından biri. Çünkü burada ticari kaygı ile açılan 3-5 farklı ülke sentezi bir mutfak yok.Kaz ciğeri, kuru kaburga eti, kuru biftek, tütsülenmiş sucuk, soğan reçeli ve kerevizden oluşan organik şarküteri tabağı denenmeli. Meşhur Fransız eritme peynirli soğan çorbası ve mangolu pancar tartarda mutlaka yemelisiniz. Ana yemek olarak Fransız usulü biftek ve baharatlı somon özel tavsiye.

Kaş’ta Ne, Nereden Alınır? Kaş Alişveriş
Büyük şehirlerden yerleşenlerin katkısı ile Kaş’ta çok çeşitli dükkanlar görmeniz mümkün. En çok dikkati çekenler gümüş, etnik ve özel tasarım kıyafet, antika, peştemal satan dükkanlar. Kaş’taki gümüş takı satan dükkanlar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip. Yabancı turistin favorisi olan bu dükkanlar yıllar içinde gümüş konusunda uzman hale gelmişler. Kaş’taki gümüş dükkanlarının birbirinden farklı ürünlere yer vermeleri Kaş’a özel bir durum olmuş. Bazıları tasarım takılara da yer vermiş. Kaş merkezde 10 ‘dan fazla gümüş dükkanı bulunuyor. Kaş’ta yaşayan bir grup insanın kış aylarında uzakdoğuyu ziyaret ettiği etnik kıyafet satan dükkan sayısından belli oluyor. Bu etnik kıyafetler Kaş’ın hippie ruhunu yansıtıyor. Tayland ve Hindistan’tan özenle seçilerek alınmış kıyafetler bulmak mümkün Kaş’ta. Sadece pamuk olan bu kıyafetler yaz günleri için çok ideal. Kaş’a gelir gelmez ilk iş kendine rahat bir pantalon alanlar çok… Kaş’a yerleşen sanatçı, tasarımcı ve zanaatkarlar özgün üretimlerini kendi dükkanlarında sergiliyorlar genelde. Doğal kumaşlardan dikilmiş özel tasarım kıyafetler dikkat çekici. Seramik ve cam atölyelerinin kendi tasarımlarını sergiledikleri dükkanlar mutlaka görülmeli

Kaş Gece Hayatı
Tatil fırsatları bakımından ve sunduğu hizmet bakımından birçok tesise ev sahipliği yapan Kaş, hemen her yaştan insana uygun eğlence seçenekleri sunar. Köklü tarihi geçmişi, el değmemiş doğal güzellikleri ve yapılacak aktiviteleri ile 7’den 70’e birçok insana hitap etmektedir. Gündüz yapılması ve gezilmesi gereken yerlere karşılık, gece hayatı bakımından da oldukça renkli görüntüleri bünyesinde barındırır. Aileler için tasarlanmış restoran konseptleri, genç odaklı hareketli atmosfere sahip barları ve deniz kıyısında en iyi deniz ürünlerinin servis edildiği tavernaları ile oldukça çok seçeneğe sahiptir.

Kaş Ulaşım
Kaş merkezi, eski ve plansız bir şehirleşmeye sahip olduğu için araba ile gelenlere stresli durumlar yaşatabilir. Yazın aşırı trafik ve park yeri sorunu yaşamamanız açısından kendi arabanızla gelmeniz pek tavsiye edilmiyor. Ama arabasız olanlar için bol bol ulaşım imkanları da bulunuyor. Kaş’ın eski otogarı merkezin tam ortasında. Buradan kalkan minibüsler ile yakın çevredeki bir çok plaja ve ören yerine kolayca ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca taksi ile de bir çok plaja makul fiyatlara ulaşmak mümkün. Dalaman ve Antalya havaalanlarından Kaş’a servis-shuttle hizmetleri için Şehir İçi Minibüsleri, Gün boyunca sık sık sefer yapan şehir içi minibüslerinin farklı güzergahları bulunuyor. Yarım saatte bir kalkan Yarımada minibüsüne binerek, İnceboğaz, Hidayet Koyu ve Belediye Halk plajına ulaşabilirsiniz. 20 dakikada bir kalkan Gökseki minibüsüne binerek Akçagerme ve Olympos plajlarının tam önünde inebiliyorsunuz. Büyük Çakıl plajına gitmek için de saat başı kalkan minibüsü yakalamanız gerekiyor.

Kaş’ta Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri
Kaş’ta gezilecek yerler birbirine çok yakın değil. O yüzden, her yere yakın olmasını ikinci plana bırakıp birçok konaklama alternatifi sunacağım. Airbnb’den en cennet manzaraya uyanmalık bir ev kiralayabilir ya da butik pansiyonlarında kalabilirsiniz. Doğa severler için köy içinde yıldızların altında uyumak bile mümkün. Kaş’ta nerede kalınır sorusunun cevabına başlayalım.

Kaş Artemis Hotel
Şehir merkezi 500 m mesafede, Kas Bus Station 300 m mesafede, Otobüs durağına ve Hellenistic temple’a yakın otelde açık havuz vardır.

Nur Hotel
Şehir merkezi 500 m mesafede, Small Pebble Beach 200 m mesafede, Kucuk Cakiltasi Plaji’a yakın ve Sail in Kaş’nın yakınında bulunan bu aile otel, 18 aile oda sunmaktadır.

Hotel Sonne – Sadece Yetişkin
Şehir merkezi 200 m mesafede, Kas Lions Tomb 200 m mesafede, Kas Pazari yakınında bulunan bu samimi otel, açık büfe kahvaltı sunmaktadır.

La Kumsal Hotel
Şehir merkezi 5.0 km mesafede, Kas Bazaar Market’a kolayca ulaşılabilecek bir konumda yer alan otel, Akdeniz mutfağından yemekler sunan 24 saat açık restorana sahiptir.

Sardunya Otel ARKA BİNA
Şehir merkezi 200 m mesafede, Kas Lions Tomb 200 m mesafede, Akdeniz mimarisi tarzı bir binada Aslanlı Lahit’a yakın bulunan bütçeye uygun otelde kalabilirsiniz.

Hotel Kayahan
Şehir merkezi 500 m mesafede, Small Pebble Beach 200 m mesafede, Sessiz konuma sahip otelin misafirleri 24 saat açık restoran ve mevsimlik açık havuzun tadını çıkarabilirler.

Medusa
Şehir merkezi 600 m mesafede, Small Pebble Beach 100 m mesafede, Akdeniz mimarisi tarzı bir binada yer alan otel Kaş Marina’dan sadece 10 dakika mesafede, yer alır.

Mavilim Hotel
Şehir merkezi 4.2 km mesafede, Andes Dağları yakınında, bütçeye uygun otelde konaklarken, açık havuzun ve 16 odanın tadını çıkarabilirsiniz.

Kas Bilgin Hotel
Şehir merkezi 200 m mesafede, Kas Bus Station 100 m mesafede, Kaş şehrinin kalbinde Kaş Belediyesi Halk Plajı’a yakın bir konumda yer alan bu otel, 33 oda sunmaktadır.

Sea View Hotel
Şehir merkezi 500 m mesafede, Small Pebble Beach 200 m mesafede, Otel Kucuk Cakiltasi Plaji’dan sadece 100 metre uzaklıkta ve Büyük Çakıl Plajı’a hızlı erişim sağlamaktadır.

Belinda Hotel
Şehir merkezi 700 m mesafede, Small Pebble Beach 200 m mesafede, Otel, Kaş şehrinin plaj bölgesinde yer almakta olup meze barı ve şnorkelle dalış, kano, binicilik gibi olanakları sunar.

Hotel Begonvil
Şehir merkezi 600 m mesafede, Small Pebble Beach 100 m mesafede, Otel, büyüleyici deniz manzarasına sahip 20 oda ve Kucuk Cakiltasi Plaji’a yakınlığı sunmaktadır.

Habesos Hotel
Şehir merkezi 500 m mesafede, Small Pebble Beach 200 m mesafede, Akdeniz mimarisi tarzı bir binada yer alan otel, 2002 yılından beri 47 odada misafir ağırlıyor ve yüzme havuzunun tadını çıkarmayı teklif ediyor.

Rhapsody Hotel Kas
Şehir merkezi 600 m mesafede, Small Pebble Beach 100 m mesafede, Deniz manzaralı bu samimi otel, Kas Ataturk Statue de dahil olmak üzere Kaş şehrinin turistik yerlerine yakındır.

Narr Hotel
Şehir merkezi 600 m mesafede, Small Pebble Beach 100 m mesafede, Bu otelde kalırken yakınlarda bulunan Büyük Çakıl Plajı’ı keşfedip sadece 10 dakika yürüme mesafesinde bulunan Kaş Marina’a yürüyebilirsiniz.

Defne Hotel
Şehir merkezi 600 m mesafede, Small Pebble Beach 200 m mesafede, Konuklar panoramik deniz manzarasına hayran kalacaklar ve Büyük Çakıl Plajı ile Kucuk Cakiltasi Plaji yakınında olacaklar.

Payam Hotel
Şehir merkezi 300 m mesafede, Kas Lions Tomb 100 m mesafede, Yüzme havuzuna erişim sunan otel tekne iskelesine ve Akça Germe Plajı’a yakın mevsimlik açık havuz, güneşlenme terası, güneş terası sunmaktadır.

Hotel Ferah
Şehir merkezi 500 m mesafede, Small Pebble Beach 200 m mesafede, Kucuk Cakiltasi Plaji’a yürüme mesafesinde dağ bölgesinde bulunan bütçeye uygun otelde açık havuz ve 20 oda vardır.

Lale Hotel
Şehir merkezi 500 m mesafede, Small Pebble Beach 200 m mesafede, Hidayet Koyu Plaji’a sadece 2.9 km mesafede, yer alan bu otel, 18 oda ve bünyesinde gastronomik restoran sunmaktadır.